Subtotal 0 kr

Våra Ingredienser

Trots att vi har valt bort vanligt socker och trots att vårt smarriga godis har upp till 50% färre kalorier än vanligt godis, har vi varken gjort avkall på smak, utseende eller konsistens. Vi håller oss även borta från konserveringsämnen, sojalecitin och palmolja. Sanningen är att vi tycker så mycket om våra ingredienser att vi tillägnar dem en helt egen sida. Vårt godis är rikt på fibrer och du finner enbart naturliga färger och aromer i vårt sortiment. Visste du att den röda färgen i vårt underbara gelégodis kommer från sötpotatis? Och att vår lila färg är extraherad från lila morötter? (För detaljerad innehållsförteckning, allergener etc. se deklaration för varje enskild produkt i produktgalleriet.)

SÄG HEJ TILL VÅRA INGREDIENSER!

TAPIOKAFIBER

FANTASTISKA FIBRER. Vårt godis har ett högt fiberinnehåll som utgörs av en växtfiberblanding baserad på Tapioka - en stärkelse som framställs av torkad Kassavarot.

Den är godkänd av såväl European Food Safety Association (EFSA)och U.S Food and Drug Administration (FDA). Denna typ av fiber kan utvinnas ur en rad olika växtkällor och har den vetenskapliga (och något krångliga) benämningen Isomalto-oligosackarider.

ERYTRITOL

Erytritol förekommer naturligt i exempelvis vissa svampar, frukter och alger. Genom en fermenteringsprocess får man fram den söta sockeralkoholen erytritol.

Vi använder erytritol i små mängder vilket innebär att produkterna inte anses ha en laxerande effekt. Detta är relativt unikt när det kommer till sockerfritt/sockerreducerat godis.

NOLL KALORIER. Medan de flesta sockeralkoholer har ett lågt kaloriinnehåll är erytritol i princip helt fritt från energi.

Erythritol är godkänt av EFSA(European Food Safety Association) och bedöms som "generally recognized as safe" (GRAS) av U.S Food and Drug Administration (FDA).

RISSTÄRKELSE

REKO RIS. Stärkelse kan extraheras ur en rad naturliga källor såsom vete, ris, potatis, arrow rot och bönor - bara för att nämna några. De används huvudsakligen som ett förtjockningsmedel för att ge en stabiliserande effekt i olika typer av livsmedel och anrättningar. I våra produkter använder vi nativ risstärkelse, vilket innebär att de inte har modifierats av några kemiska processer.

RISSTÄRKELSE - EN SMOOTH OPERATOR. Risstärkelse har en av den minsta partikelstorlekarna och ger därför en extra len och tilltalande konsistens när den tillsätts i olika typer av mat och livsmedel. Naturligt fri från gluten.

GHEE

OH GHEE! Ghee kan också beskrivas som skirat eller klarnat smör och är en ren smörolja, traditionellt använd främst i Indisk matlaging. Ghee tillverkas ur en helt naturlig källa(mjölk) och tack vare tillverkningssättet blir laktosmängden låg. Detta beror på att man hettar upp smöret och filtrerar bort merparten av mjölkprotein och mjölksocker och den smörolja som återstår tåls därför i regel bättre än vanligt smör av individer som är känsliga för mjölkprodukter.

SAGOLIK SMAK. Ghee har en väldig fyllig, djup och smörig smak. I våra TWEEK TOFFEE-kolor ger den en underbar, brynt ton till våra tre fylliga smaker!

STEVIOLGLYKOSIDER

Stevia, med det latinska namnet Stevia Rebaudiana , har under hundratals år odlats främst i Sydamerika. På grund av sin sötma har Stevia kallats för bl.a, honey leaf, sweet leaf of Paraguay, sweetleaf, sweet herb, candyleaf and honey yerba.

SUPERSÖT. Ur steviaplantan utvinns ett sötningsmedel som kallas steviolglykosider. Dessa är upp till 300 gånger sötare än Sackaros (vanligt socker).

Såväl European Food Safety Association(EFSA) som U.S Food and Drug Administration(FDA) betraktar Steviolglykosider som ett säkert sötningsmedel.

NATURLIG FÄRG & AROM

NATURLIGA NYHETER. Efterfrågan på naturliga ingredienser i de livsmedel vi äter och dricker ökar stadigt. Vi gillar denna utveckling och gör vad vi kan för att bidra till utbudet av de mer naturliga alternativen.

SMAKER & FÄRGER FRÅN NATUREN. Vi använder oss av naturliga färger och aromer i alla våra produkter. De naturliga färgerna kommer från en rad olika grönsaker, frukter och växter med färgande egenskaper. Sötpotatis, lila morot, färgtistel är några av dem.Vi använder oss enbart av naturliga färger och aromer i alla våra produkter. De naturliga färgerna kommer från en rad olika grönsaker, frukter och växter med färgande egenskaper. Sötpotatis, lila morot, färgtistel är några av dem.


NÖTGELATIN

Gelatin, som ger gelégodis sin tuggiga och lite studsiga konsistens, är naturligt rikt på collagen. Vi använder enbart nötgelatin av bästa kvalitet från kor som fått beta riktigt gräs. Våra produkter kan därmed avnjutas av de som av olika anledningar inte önskar äta gelatin från gris.

TWEEKCHOKLAD

Vi tillverkar vår egen choklad, speciellt anpassad till de krav vi ställer på såväl nutritionsprofil som smak och kvalitet. Vi använder äkta kakaosmör och kakaomassa av högkvalitet i vår choklad. Chokladen har inga tillsatser av palmolja. Det laktosfria mjölkpulvret vi använder kommer från nordisk, färsk mjölk och smaken rundas av med äkta vanilj.


En mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil är viktigt för en god hälsa.


Nyare inlägg →