Subtotal 0 kr

FAQ

TWEEKS SORTIMENT SMAKAR SOM VANLIGT GODIS, HUR ÄR DETTA MÖJLIGT UTAN VANLIGT SOCKER?

Vi har fattat tycke för ett sötningsalternativ som kallas Erytritol och finns naturligt bl.a i vissa frukter, svampar och alger. Detta sötningsmedel, tillsammans med en gnutta Steviolglykosider, utgör de den perfekta sötma som finns i vårt godis, men utan de otrevliga bismakerna ofta förknippade med dessa sötningsalternativ.

Den fiber vi använder bidrar också till viss del till vår unika sötmaprofil med sin subtila och milda sötma. För bra för att vara sant? Nej - bara ett långt och gediget utvecklingsarbete!

JAG ÄR DIABETIKER. ÄR TWEEKS GODIS OK FÖR MIG ATT ÄTA?

I och med att vårt godis är tillverkat utan en massa socker finner du endast 1,5-4,7g sockerarter/100g i vårt sortiment. Dessa sockerarter är naturligt förekommande i växtfiberblandningen och i det laktosfria mjölkpulvret som vi använder. Tolerans och blodsockerpåverkan skiljer sig åt från individ till individ. Vi kan därför inte rekommendera att vårt godis är lämpligt för alla diabetiker.

DE FLESTA SOCKER-FRIA/SOCKERREDUCERADE SÖTSAKER JAG HAR TESTAT GÖR MIG DÅLIG I MAGEN. BÖR JAG FÖRVÄNTA MIG DETSAMMA MED TWEEKS GODIS?

Det är väldigt vanligt att magen blir upprörd av sockerfritt/sockerreducerat godis då de ofta innehåller sockeralkoholer med låg toleransnivå för mage och tarm. Erytritol räknas också till kategorin sockeralkoholer, men är en sockeralkohol med en av de högsta toleransnivåerna. Dessutom har vi såpass små mängder erytritol i vårt godis att det inte anses ha en laxerade effekt. Alla individer är olika, testa vad som känns bäst för just dig.

NI SÄGER ATT ERT GODIS HAR FÄRRE KALORIER ÄN VANLIGT GODIS- HUR ÄR DET MÖJLIGT?

Erytritol och Steviolglykosider är i princip helt fria från energi. Dessutom är mängden spjälkningsbara kolhydrater i vårt godis markant mindre än i vanligt godis. Därför är det möjligt för oss att kunna erbjuda ett godis som smakar fantastiskt och samtidigt är kraftigt kalorireducerat.

Finns det veganalternativ i ert sortiment?

Vi har från start haft med i vår planering att kunna erbjuda veganalternativ i vårt sortiment. Däremot är det inte så enkelt som att byta ut råvaror mot varandra rakt av - det finns en hel del produktionstekniska utmaningar med att göra dessa utbyten. Hittills anser vi inte att de veganska geleringsalternativen lever upp till den kvalitet vi eftersträvar i alla våra produkter. Vi har siktet inställt på att kunna erbjuda veganalternativ inom en inte alltför avlägsen framtid och jobbar aktivt med detta.

Var kan man köpa Tweeks godis?

Du finner våra befintliga återförsäljare på vår hemsida www.tweeksweets.com under fliken STORES. I uppstarten säljer vi enbart via Coop men förbereder nu för lansering i fler kanaler. Vi expanderar löpande och lägger ut nya butiker efter hand. Dessutom är en webshop under utveckling med planerad lansering under våren. Håll dig gärna uppdaterad på vår hemsida www.tweeksweets.com , Instagram:@tweeksweets och vår facebooksida: Tweek - Sweets with Benefits.

KOMMER JAG BLI LYCKLIG AV ATT ÄTA TWEEKS GODIS?

O, ja. Det är högst sannolikt.